پوشاک، مد و سلامتی

مک دونالد غول فست فود جهان

مک دونالد

تولد فست فود تو آمریکا و به واسطه رستورانی به نام اتومات اتفاق افتاد! بعد از این رستوران، رستوران های فست فود راهشون رو شروع کردن و در حال حاضر، مک دونالد بزرگ‌ترین فست‌فود زنجیره‌ای در جهان محسوب میشه.

اولین شعبه‌ی این رستوران سال ۱۹۴۸، به دست ۲ برادر به نام‌های ریچارد و موریس در سن‌برناردینوی کالیفرنیا راه‌اندازی شد.

آنچه در این مقاله مطالعه می نمایید

ادامه راه پدر توسط برادران مک دونالد

پدرشون پاتریک مک دونالد تو سال ۱۹۳۷ یک کیوسک غذافروشی نزدیکِ فرودگاه مونروویا کالیفرنیا راه‌اندازی کرد. در سال ۱۹۴۰، دو برادر این کیوسک ساندویچ فروشی رو چندین کیلومتر جابه‌جا و به سن‌برناردیوی کالیفرنیا منتقل کردن.

اولین اسم مک دونالدز

اسم رستوران در ابتدای امر «McDonald’s Bar-B-Que»  بود و منو شامل ۲۵ نوع غذا که اکثرشون غذاهایی کبابی بودن. نحوه ی سرو غذا به این صورت که سفارش و دریافت غذا تو ماشین خریداران غذاهای انجام می شده.

بیشترین سهم فروش از همبرگرها

تو سال ۱۹۴۸ این دو برادر متوجه شدن که بیشترین سود رو  از فروش همبرگر به دست میارن. پس تصمیم گرفتن منو رو تغییر بدن و فقط همبرگر، چیزبرگر، چیپس سیب‌زمینی، قهوه ، نوشیدنی‌های بدون الکل و کیک سیب عرضه بشه.

افتتاح رستوران با نام امروزی مک دونالد

تو همون سال اول تغییرات اساسی تو رستوران ایجاد شد و اسم رستوران هم به «McDonald’s» تغییر کرد و چند ماه بعد دوباره بازگشایی شد. لوگوی اولیه‌ی رستوران یک همبرگر بود که روی سرش کلاه سرآشپز قرار داشت و به اسم اسپیدی معرفی شد.

سال ۱۹۵۲ ساختمان رستوران با هدف افزایش بهره‌وری و داشتن ظاهر زیباتر تغییر کرد. لوگوی رستوران یعنی اسپیدی رو هم با چراغ‌های متحرک نئون مجدد طراحی کردن.

استراتژی زیرکانه برای فروش بیشتر

استفاده از تکنیک‌های بازاریابی، این برند رو تبدیل به یه فست‌فود زنجیره‌ای کرد. با کاهش وسایل گرمایشی، از نشستن طولانی مدت مشتری ها جلوگیری میشد !!

طراحی صندلی ها و فاصله ی زیادشون از هم باعث می شد مشتری ها نتونن با هم صحبت کنن و رو غذا تمرکز کنن. حتی لیوان‌های مشتری‌ها به شکل مخروطی بود تا مجبور باشن در حین غذا خوردن، لیوان رو تو  دستشون نگهدارن و همین، باعث بالا رفتن سرعت غذا خوردن میشده.

شروع عصر جدید رستوران های زنجیره ای مک دونالد

سال 1954 کراک به این دو برادر پیشنهاد کرد که تو کشورهای دیگه هم فعالیت کنن و شعبه های خودشونو راه‌اندازی کنن. سال ۱۹۵۵ شرکتی با همین برند به صورت رسمی تاسیس شد و اولین شعبه‌ی این رستوران در سال ۱۹۵۵ در نزدیکی شیکاگو افتتاح شد.

متو سال ۱۹۶۰ تونست با استفاده از راه‌اندازی چند کمپین تبلیغاتی میزان فروش رو چندین برابر کنه. سال ۱۹۶۱ ریچارد و موریس  که حالا میلیونر شده بودن، تصمیم گرفتن از ری کراک جدا بشن و ری کراک انحصار نام مک دونالد رو از ریچارد و موریس خریداری کرد.

جدایی مالکان اصلی

برادران مک دونالد بعدِ این اقدام، پروژه ی متفاوتی رو برای خودشون شروع کردن. متل های زنجیره ای در سراسر کشور ! به واسطه این پروژه، این دو نفر غذای جهانگردها و مسافران رو تهیه می کردن.

شعبه‌ای که این دو برادر تاسیس کردن، قدیمی‌ترین شعبه‌ی رستوران حساب میشه و جالبه که حق امتیاز این شعبه به شرکت مک دونالد اعطا نشده بوده و این دو برادر حق امتیاز رو مستقیماُ به خریداران این رستوران دادن.

تو سال ۱۹۶۲ اولین لوگوی منحنی شکل طلایی مک دونالد معرفی شد و طی یه سال تونست میلیون‌ها همبرگر رو به فروش برسونه.

برند جهانی مک دونالد

 جالبه که بدونین در حال حاضر، رونالد مک دونالد شناخته شده تر از بابا نوئله. بر اساس مطالب کتاب «Fast Food Nation»، حدود ۹۶ درصد کودکان دنیا رونالد رو می شناسن!!!

ارائه‌ی وعده‌های غذایی شاد یا هپی میل به همراه اسباب‌بازی به بچه‌ها هم از جمله‌ی عواملی بود که به موفقیت این رستوران کمک زیادی کرد. بازم یه نکته عجیب اینه که بیشتر از کمپانی های سرشناس تولید اسباب بازی مثل «هاسبرو» و «ماتل» اسباب بازی می فروشه.  

اوایل دهه‌ی نود میلادی، مک دونالد تونست بیش از ۳۶۰۰ شعبه در ۵۸ کشور جهان از جمله ژاپن، کانادا، آلمان، انگلستان و فرانسه راه‌اندازی کنه.

سرنوشت بعد از مرگ کراک

بعد از مرگ کراک مدیریت استیو ایستربروک مدیریت این شرکت رو عهده دار شد. در حال حاضر تو ۱۲۰ کشور جهان شعبه داره و روزانه به ۶۸ میلیون نفر سرویس ارائه میکنه.

 این شرکت بیشتر از ۳۷۵ هزار کارمند در سراسر جهان داره و منوی غذاییش رو براساس آداب‌و‌ رسوم و فرهنگ هر کشور تغییر داده تا بتونه منوی غذاییش رو بر اساس ذائقه‌ و باب سلیقه ی مردم اون ناحیه ی جغرافیایی عرضه کنه.

کشورهای مخالف مک دونالد

قابل ذکره که مک دونالد تو 75 کشور جهان حضور نداره. علی رغم وجهه جهانی این برند، تعداد زیادی از کشور ها و سرزمین ها مثل کره شمالی، ایسلند و بولیوی، از محصولات کمپانی های آمریکایی من جمله مک دونالد استفاده نمی کنن.

مک دونالد و گیاهخواران

تو کشورهای هند،کشمیر و جامو شعبه های متمایزی با تابلوهای مخصوص گیاهخواران افتتاح شده. مک دونالد با این روش سعی کرده حتی مشتریانی که گوشتخوار نیستن رو در بازار های پرجمعیت این کشور ها از دست نده. منوهایی در این شعبه ها ارائه می شه؛ شامل سبزیجات، پودر کاری ، سیب زمینی و سس فلفل میشه.

یکی از این چالش‌هایی که این شرکت باهاش رو به رو شده، نگرانی در مورد وضعیت سلامتی کودکان بعد از خوردن محصولات این شرکت بود.

مک دونالد برای برطرف کردن این نگرانی‌، طی تصمیمی ، مواد غذایی سالم‌تر مثل سالاد، میوه، آب‌ سیب و شیر کم‌چرب رو به منوی خودش اضافه کرد.

درج ارزش غذایی برای رعایت رژیم غذایی

اینم جالبه که بدونین این برند اولین رستورانی بود که تو سال ۲۰۰۶ ، تو بسته‌بندی موادغذایی ، ارزش غذایی اونا رو درج کرد. یکی دیگه از چالش های این برند معروف، ادعای خطرناک بودن بسته ‌بندی‌های محصولاتش برای جنگل‌های بارانی بود.

برای حل این مشکل، تو سال ۱۹۹۰ تعهد جهانی محیط زیست رو ایجاد کرد و به این واسطه، حجم زباله‌ها رو کاهش داد و تبدیل به حامی حفاظت از محیط زیست شد. امروزه ۸۰ درصد از بسته‌بندی‌های این شرکت توسط مواد تجدیدپذیر ساخته میشه.

در آخر، یکی دو تا نکته ی جذاب درباره این برند و موسس های اون اضافه کنیم:

فیلم بنیان گذار « The Founder  » درباره ی سرگذشت ری کراک ، موسس شرکت مک دونالد و داستان موفقیت این برند فست فود در سراسر دنیاست که تولید سال 2016 و محصول سینمای آمریکاست.

جاستین تیمبرلیک و فارل ویلیامز روی آهنگ «I’M LOVIN’ IT» برای ویدیوی تبلیغ این برند کار کردن و جاستین برای خوندن این آهنگ ۶ میلیون دلار دستمزد گرفته.

بازگشت بە لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج + 13 =