همه چیز درباره ویندوز 11
اکنون ویندوز ۱۱ انتشار یافته است و ویژگی های جدید این نسخه از این سیستم عامل را باهم بررسی میکنیم. سالها پیش مایکروسافت در هنگام عرضهی ویندوز ۱۰ گفته بود که آخرین نسخه از آن خواهد بود و پس از آن تنها به بهینهسازی و ارتقای همان خواهد پرداخت. اما در سال ۲۰۲۱ میلادی استراتژی کاری خود را در قبال پراستفادهترین سیستم عامل تجاریِ دنیا برای پیسیها تغییر داد و در ۳ تیر ۱۴۰۰ شمسی اعلام کرد که نسخه ۱۱ با امکانات جدیدتر جایگزین ویندوز ۱۰ خواهد شد.

رابط کاربری جدید ویندوز 11
واضح ترین تغییرات در این سیستم عامل قسمت رابط کاربری جدید آن است. دکمه استارت به وسط نوار وظیفه آمده است و این امر باعث شده که بقیه آیکن های برنامه هم به وسط این نوار بیاید و این بخش به سیستم عامل مک (mac) شبیه تر شود. در گذشته استفاده از ویجتهای کاربردی در سیستم عامل های ویستا و ۷ رواج پیدا کرده بود، اما در سری ۱۰ به فراموشی سپرده شد. اما اکنون مایکروسافت بخش مستقلی برای ویجتها در نظر گرفته که مستقیما از روی نوار وظیفه و کنار منوی استارت در دسترس خواهد بود. استفاده از ویجتهای غیر رسمی در میان کاربران هیچگاه منسوخ نشد و همین علت مایکروسافت را وادار کرد که دوباره آنها را رسما به ویندوز ۱۱ بازگرداند.یکی از تغییرات جالب که در ویندوز ۱۱ وارد شده است ، پایان صفحه آبی و تبدیل آن به صفحه مشکی می باشد.

فروشگاه استور و نرم افزار های اندرویدی
ویندوز 11 دارای رابط کاربری بهتر و نرم افزار های بیشتر شده است همچین نسخه جدید این فروشگاه را میتوان با آپدیت کردن فروشگاه استور در ویندوز 10 استفاده کنید. مایکروسافت در استور خود ویترین هایی برای دیگر فروشگاه ها مانند Epic Games و Amazon ایجاد کرده است تا کاربران بتوانند راحت تر نرم افزار و بازی های دلخواه خود را نصب کنند. ویژگی جدید و جالبی که به این نسخه اضافه شده این است که به کاربران امکان نصب برنامه و بازی های اندرویدی را روی ویندوز 11 میدهد. مایکروسافت برای نصب برنامه های اندرویدی روی ویندوز جدید خود، فروشگاه آمازون را پیشنهاد میدهد که از طریق آن میتوانید برنامه های اندروید را نصب و علاوه بر آن شما میتوانید فایل APK را از فروشگاه ها و سایت های مختلف نیز نصب کنید.

ویندوز 11 ویندوزی برای گیمر ها
مایکروسافت در زمان انتشار ویندوز ۱۱ ادعایی جسورانه دارد و میگوید: بهترین سیستم عامل برای بازی های رایانه ای خواهد بود. این جمله نشان میدهد که مایکروسافت بازی های رایانه ای و گیمر ها را جدی گرفته است چیزی که در گذشته تمایل به این بخش نداشت. در ویندوز 11 دو فناوری جدید منحصر به فرد Auto HDR و Directstore اضافه شده است. همچنین با ادغام برنامه های Xbox با ویندوز باعث بهتر شدن این سیستم عامل شده است.
Auto HDR
Auto HDR، یکی از کلیدیترین قابلیتهای ویندوز ۱۱ برای گیمرها است. با فعالسازی قابلیت HDR خودکار در ویندوز ۱۱، میتوان بازیهایی را که برای HDR ساخته نشدهاند، بهصورت درخشانتر و خوشرنگتر با کنتراست و جزئیات HDR تجربه کرد.
DirectStorage
Direct Storage، اولین بار به عنوان قابلیتی در ایکس باکس سری اس و ایکس برای کاهش زمان لودینگ در بازیها معرفی شد. اگر درایو SSD پر سرعت و بازی با پشتیبانی از Direct Storage در اختیار دارید، کوتاه شدن مدت زمان لودینگ بازی را به خوبی احساس خواهید کرد.
قابلیت DirectX 12 Ultimate نیز شامل ویژگیهای جدیدی از جمله Raytracing 1.1 (رهگیری پرتو) و نرخ شیدینگ متغیر برای توسعهدهندگان بازی است . DirectX 12 آلتیمیت ساخت بازی برای پیسیهایی را که از منابع کمتری استفاده میکنند، آسانتر خواهد کرد. در کل، تجربه گیمینگ در ویندوز ۱۱ نسبت به ویندوز۱۰ بهتر شده است. قابلیتهای Direct Storage و DirectX 12 Ultimate زمان لودینگ را کوتاهتر و نمایش بازیهایی را که به منابع کمتری دسترسی دارند، بهبود میبخشد. البته بهرهگیری از این قابلیتها نیازمند این است که توسعهدهندگان بازیهای خود را با آنها مطابقت دهند.

سخت افزار مورد نیاز ویندوز 11
احتمالا خیلی از گیمر ها دوست دارند بدانند که آیا ویندوز جدید مناسب گیمینگ است یا نه . تغییر مهمی که باید به آن توجه داشت، دیگر خبری از نگارش ۳۲ بیتی نیست و ویندوز ۱۱ تنها در نگارش ۶۴ بیتی عرضه می شود. البته هنوز امکان اجرای برنامه های ۳۲ بیتی وجود دارد. همچنین حالا برای استفاده از ویندوز ۱۱ حداقل به یک صفحه نمایش ۹ اینچی نیاز است و بر روی صفحه نمایش های کوچک تر به درستی اجرا نمی شود. برای نصب ویندوز ۱۱ حداقل به ۶۴ گیگابایت حافظه ذخیره سازی نیاز است که این مقدار برای ویندوز10 تنها ۳۲ گیگابایت بود. برای نصب ویندوز 11 شما به یک پردازنده دو هسته ای 64 بیت، حافظه رم 4 گیگابایت، صفحه نمایش با وضوح 768*1366 پیکسل و پردازنده گرافیکی سازگار با WWDM 2.x با پشتیبانی از DirectX 12 نیاز خواهید داشت. همچنین برای نصب ویندوز11 به پشتیبانی مادربرد از UEFI ،Secure Boot و TPM 2.0 نیاز است و اگر کامپیوتر دسکتاپ یا لپ تاپ شما از آنها پشتیبانی نمی کند؛ مایکروسافت اجرای آن را تضمین نخواهد کرد.